Misjonsrapport nr. 3-2014 Indiaturen 2

La de små barn komme til Jesus

Evangelistens Misjonstjeneste har drevet barnehjem i mer enn 40 år i India. Barna her er enten foreldreløse eller kommer fra så fattige familier at foreldrene ikke har råd til å ta seg av dem. Alternativet for dem ville være umenneskelig barnearbeid opptil 12 timer i døgnet, der man ofte er innesperret på en fabrikk og ikke gjør annet enn jobbe, sove og spise.

Jeg var nylig på besøk på to barnehjem som finansieres av Evangelistens Misjonstjeneste i samarbeid med Orientmisjonen. Jeg fikk høre mange hjerteskjærende og tåredryppende historier, men felles for alle barna jeg møtte var at de var uendelig takknemlige for å kunne vokse opp på barnehjemmet. Der får de omsorg, mat, klær og skolegang. Det er enkle forhold. De sover på matter på gulvet, men de har i alle fall et hjem.

På besøk på barnehjem i India.

På besøk på barnehjem i India.

På det ene barnehjemmet hadde de et stort opptrinn når vi kom, med sang og dans og høytidelige taler. De fremførte også et skuespill som de hadde laget selv. Tema var: ”La de små barn komme til meg”.  Handlingen var, i korte trekk, at en mann var alene med et barn som han ikke hadde resurser til å ta seg av. Han satte bort barnet på to år, og hun ble overlatt til seg selv. Hun møtte et annet barn som også var satt bort av sine foreldre, og sammen forsøkte de å overleve. Etter to dager uten mat kom en stor folkemengde forbi og det viste seg å være Jesus og disiplene. Noen av folkene rundt Jesus viste bort barna, men Jesus sa: ”La de små barn komme til meg, hindre dem ikke for himmelriket hører slike til!”

Det ble et mektig vitnesbyrd å se disse barna spille sin egen historie – bokstavlig talt.

Da jeg fikk ordet like etter dette skuespillet, var det ikke lett å få frem et ord. Men så tenkte jeg tilbake på sist jeg var på nettopp dette barnehjemmet. Da spilte de et skuespill basert på historien om ”den barmhjertige samaritan”. På vei til barnehjemmet hadde vi kjørt forbi en kvinne som lå livløs i veikanten – minst 40 grader i solen, og vi kjørte forbi uten å stoppe… Da vi kjørte hjem etter besøket, med ”den barmhjertige samaritan” friskt i minnet, stoppet vi og damen var nesten bevisstløs og sterkt dehydrert. Vi tok henne med til et eldresenter, hvor hun fikk hjelp. Vi følte oss ikke veldig som ”den barmhjertiges samaritan”, den dagen, men en ting er sikkert; Gud kommuniserte noe til oss, gjennom barna. Jeg fortalte denne historien til dem og alle husket mitt siste besøk, men de hadde ikke hørt siste del av historien.

Hele det store misjonsarbeidet i Andra Pradesh-provinsen, som omfatter 440 evangelister, en klinikk, to barnehjem og en institusjon for spedalske, ble startet av en mann som selv var foreldreløs. Han ble adoptert inn i en finsk misjonærfamilie og fikk således navnet Hallonen. Han fikk fem sønner og i dag er det de fire av dem som leder arbeidet. Det har blitt et helt kirkesamfunn med ca 500 menigheter og mer enn 30.000 medlemmer. Dette er et sterkt eksempel på hva Gud kan gjøre gjennom ett menneske. Så derfor vil vi si: La de små barn komme til Jesus!
Roald Føreland nov. 2013
Styremedlem Evangelistens Misjonstjeneste og daglig leder av Evangelisk Orientmisjon

Bruk kontonummer 3000.13.11391