Misjonsrapport nr. 9-14

VELSIGNELSENS MIDLER

"Bønneskuret" i Ravindra Colony (EHH) demonteres for å gi plass for et større og bedre forsamlingshus.

«Bønneskuret» i Ravindra Colony (EHH) demonteres for å gi plass for et større og bedre forsamlingshus.

Igjen har Misjonstjenesten vært i den lykkelige situasjon, takk til Herren og dere givere, at vi har vært i stand til å sende ut en innholdsrik forsendelse for april, mai og juni til våre samarbeidsparter i Andhra Pradesh, Sør-India.

Her har dere tallene til glede og oppbyggelse:

Arbeidet blant de spedalske i Bommuru: 40 570,- kr

Evangelister/bibelkvinner/pastorer – evangelisering: 393 150,- kr

Våre to barnehjem og sommerbibelskolen: 124 520,- kr

Forsamlingshus og tomter: 100 000,- kr

Nesten hele arbeidslaget til Luke Bob i BA som jobber med multi-media/TV.

Nesten hele arbeidslaget til Luke Bob i BA som jobber med multi-media/TV.

Sykehus og helsetjeneste: 87 000,- kr

Eldreomsorg: 48 000,- kr

Bibler og evangelisk litteratur 10 000,- kr

Yrkesopplæring for ungdom: 5 400,- kr

Våre to bibelskoler og andre kortere bibelkurs: 46 000,- kr

Radio/TV. Multi media (Sathya Sakshi): 60 000,- kr

Dette skulle utgjøre den store sum av: 914 640,- kr, og da skjønner alle at vi trenger rikelig påfyll gjennom den misjonsgavegiroen som ble sndt ut med påskenummeret av Evangelisten! Du kan også gi din gave ved å fylle ut dette skjemaet.

Hele Bibelen tilgjengelig via dette lille apparatet, som kan nyttes i familien eller i små forsamlinger o. l.

Hele Bibelen tilgjengelig via dette lille apparatet, som kan nyttes i familien eller i små forsamlinger o. l.

Av spesielle poster i denne siste forsendelsen vil vi nevne at vi satser videre på at både BA og EHH får ekstra midler til å bygge forsamlingshus i de tallrike menighetene som står på vår venteliste. Hele 100 000 kr har vi sendt til dette. Videre har vi  sendt 20 000 kr hver til Raimo Juhani og Prasanth Kumar Halonen til fornyelse av datautstyr og andre tekniske hjelpemidler.

Så har vi etter påtrykk fra Luke Bob i BA nok en gang ”utvidet” staben som jobber med TV-senteret i Nallajerla. Hele 18 personer legger beslag på 9 000 kr (lønn til sammen) måneden til dette viktige arbeidet. TV-senteret har også fått 30 000 kr til teknisk utstyr. Du kan faktisk se resultatet av Sathya Sakshi (TV-stasjonen vår) og deres programproduksjon på YouTube Media. Til sist når det gjelder enkeltbevilgninger vil jeg spesielt nevne 10 000 kr i hjelp for husværet til pastor Solmon Raju i landsbyen Latchannagudem, Kammam distrikt.

Solmon Raju og Raimo Juhani betrakter det miserable indre av huset til pastoren i Kammam. Han har nå fått midler til fornyelse.

Solmon Raju og Raimo Juhani betrakter det miserable indre av huset til pastoren i Kammam. Han har nå fått midler til fornyelse.

Denne flotte pastoren, som hadde hele sin oppvekst på barnehjemmet i Krishnunipalem, gråt av glede da han fikk nyheten fra Raimo Juhani.

Inderne er i disse dager opptatt av sentral- og lokalvalg. Hele 815 mill stemmeberettigede samler seg rundt nesten en million stemmesteder, og hele valgavviklingen tar en måneds tid. Det kristne India er svært engstelig for hvordan det vil gå dersom hindunasjonalistene vinner fram gjennom partiet BJP. De siste 10 årene er det Gandhi-dynastiet og Congress-partiet som har sittet ved makten.

Det har vært en sekulær sentralregjering, som har søkt rettferdighet og trygghet for alle religioner, selv om det ikke alltid har lyktes. Mektige ”Hindutva-krefter” vil at India utelukkende skal være for hinduer, og de bruker gjerne voldelige midler for å understreke dette. Faktisk så var ”vår delstat”, Andhra Pradesh, den delstat i hele India som melde om flest overgrep mot kristne i hele 2013.

Mange var samlet til minnehøytidelighet over Jerevatnam Halonen den tredje april.

Mange var samlet til minnehøytidelighet over Jerevatnam Halonen den tredje april.

Dette fikk sandelig BA-forsamlingen føle da deres evangeliseringsbuss ble angrepet og ødelagt av hindumobben i november i fjor.

Tredje april mintes hele EHH den triste og dramatiske hendelsen da tidligere leder, Jerevatnam Halonen, ble drept mens han sto på talerstolen. Det er nå 11 år siden, og betød en brå overgang til ansvar og ledelse for de fire Halonen-sønnene som fremdeles driver de ekspanderende prosjektene under banneret til Evangelisten’s Helping Hand (EHH).

La meg til slutt takke alle dere som sender inn avtalegiroskjema, det gjør inntektene mer forutsigbare.