Misjonsrapport nr. 11-2013

MISJONSTJENESTENS EVANGELISERINGSARBEID

Velsignelse 1 - Sathya Sakshi, Misjonstjenestens TV-satsning med "det sanne vitnesbyrd".

Slik ser åpningsskjermen ut på Misjonstjenestens nye TV-program (kanal) i AP, Sør-India.

SATHYA SAKSHI er nok en betegnelse du skal få høre mer om. Det er nemlig Misjonstjenestens nye TV-kanal – opprettet av Betelforsamlingen i hovedkvarteret i Nallajerla, Vest-Godavari. Ja, slik lød meldingen på min e-post fra Luke Bob en søndag i slutten av mai i år.

Nå skal jeg skynde meg å legge til at Misjonstjenesten her i Norge, ikke har lagt ut store summer på dette, men vi holder folkene som står for de evangeliske vekkelses- og læreprogrammene. Vi står for innholdet!

Det har vært slik til nå at Betelforsamlingen har leigd sendetid på 30 min i uka, og det har kostet 10 000 rupier (1080 kr) for hvert program – altså svært billig i norsk målestokk, men dog – en tusenlapp i uka er mye penger for våre venner i Sør-India.

Det sterke kameralyset står på når det gjøres TV-opptak i Betelforsamlingen.

Det sterke kameralyset står på når det gjøres TV-opptak i Betelforsamlingen.

Nå har det seg slik at Betelforsamlingen og Luke Bob med god hjelp av broren, den kjente predikant og bibellærer Joshua Jude Israel, har laget disse programmene til nå fra et enkelt studio i Nallajerla, og programmene har blitt sendt fra et TV-selskap i Hydrabad, et TV-selskap med en tydelig kristen profil, som har sendt kristne programmer på mange lokale, indiske språk. Betelforsamlingen har fått skryt fra ledelsen i Hydrabad, der de har karakterisert Betel som å levere det beste programmet på telugu-språket (det fremherskende språket i Andhra Pradesh).

Luke Bob har etter hvert blitt svært godt kjent og familiær med hovedeieren i Hydrabad – så godt kjent at det er tillyst forlovelse mellom sønnen til denne TV-eieren og datter til Luke Bob, Nissie Grace. Det blir bryllup når Nissi Grace er ferdig med legestudiene sine om et års tid.

Dette er nok bakgrunnen for at Betelforsamlingen kan feire åpning av det de kaller en ny, kristen TV-kanal i Nallajerla – 13. mai 2013. Bob har lovet meg detaljene, som han sier, i nærmeste fremtid, men jeg har alt mottat mange bilder som viser studio og folk under sending.

Et glimt fra TV-studioet til Sathya Sakshi før sending.

Et glimt fra TV-studioet til Sathya Sakshi før sending.

Så hva skjuler seg under forkortelsen S.S. (dobbel ”s”) – SATHYA SAKSHI: Det betyr ”true witness of truth”; ”det sanne vitnespyrdet om sannheten” – må vi kunne oversette det med, og er altså Misjonstjenestens evangeliske TV-kanal i AP, Sør-India.

Vi følger spent med i fortsettelsen, men Luke Bob forteller alt nå at de på kort tid kan nå ut til veldige områder med Evangeliet!

Intet å si på ambisjonen, som egentlig er todelt: For det første nå flest mulig med Evangeliet. Dernest, være nøye med at programmene er ”sound  doctrine” – preget av ”den sunne lære”. De har erfaring for at det er ikke alt som slipper gjennom på kristne kanaler som kan få vurderingen: preget av sunne, sanne og sindige ord.

I hvert fall har den store Betelforsamlingen fått et nytt redskap i tillegg til vekkelsesmøter og bibelseminarer, og vi bringer så gjerne videre Luke Bobs begjær og ønske i sakens anledning: Be for arbeid og virksomhet – at Guds Rike må ha fremgang!