Misjonsrapport nr. 17 og 16-2014

DET GJELDER LIVET – IGJEN

Vi har ofte brukt denne overskriften ”Det gjelder livet igjen” – når vi sender ut gavegiro for Misjonstjenesten. Så enda en gang – ta godt i mot Misjonstjenestens gavegiro som ble sendt ut sammen med bladet Evangelisten. Du som ikke har fått denne gavegiroen, du kan gi din gave ved å bruke muligheten her. Vi vet at Misjonstjenestens virke gjør en forskjell til det avgjort bedre i fattigdommens Sør-India, og vi har Bibelens ord for den glede der er i Himmelen for hver synder som vender om.

Din bruk av gavegiroen er avgjørende for framtiden til barnehjem, eldreomsorg, spedalskearbeid og evangelisering med menighetsplanting i et område som opplever vekkelse og vekst i arbeidet for Guds Rike.

Det er trettiførste gang vi sender ut misjonsgiro – første gang var høsten 1999. Umiddelbart må nye midler sendes ut til Misjonstjenestens prosjekter i Andhra Pradesh (AP), Sør-India. Så de midler som nå kommer inn, skal ikke på bok, men ut til innsats for å utrette det som er Herrens vilje: At de må bli frelst!

I AP er det 85 mill. mennesker – bare i Øst-Godavari distrikt er der flere folk enn i hele Norge. AP har 23 slike administrasjonsdistrikter i 4 forskjellige regioner. For å illustrere at vi er på rett plass med Evangeliets frelsende budskap, kan vi fortelle at AP har 89% hinduer, 9% muslimer og bare 1,7% kristne. Vi vil regne det for sannsynlig at når vi kan samle over 80 000 mennesker på ett evangelisk møte, vil over halvparten av disse være ”nysgjerrige” hinduer som gjerne vil oppleve ”noe”. Vi vet at dette ”noe” er gjort av evangelisk kraft – til omvendelse for hindu og muslim. De søker nå de troendes forsamlinger i hopetall.

I AP taler 84% telugu-språket. Dette gjør evangeliseringsarbeidet særlig effektivt, og våre medarbeideres radio- og TV-utsendelser er bare i sin spede begynnelse, men har med midler fra Norge uante muligheter til å lykkes der markene virkelig er hvite til innhøstning.

Vi vil også denne gangen minne deg om at det er mulig å melde seg på ordningen med Avtalegiro. Til alt overmål har ordningen med sattefratrekk for gaver økt til 16 800 kr for 2014. Så lykke til med også din deltakende misjonsinnsats!

Vi vil i det følgende presentere deg 10 bilder med tekster som gir deg et ”lite tverrsnitt” av aktiviteten til Evangelistens Misjonstjenesten i Andhra Pradesh, Sør-India akkurat nå!

1 DSC 0363

For din skaper er din ektemann Es. 54,5 – forkynner Luke Bob fra Betelforsamlingen til brudeparet på bildet. Rett ofte er våre pastorer brukt som vigselsmenn, og da nytter de anledningen til å forkynne Evangeliet til de store forsamlingene som indiske brylluper ofte er.

2 DSC 0194

Lakshmi (38 år) kom helt fra Kuwait for å bli døpt i Betelforsamlingen, Nallajerla av Luke Bob. TV-forkynnelsen går on-line og ble «plukket opp» av en av de tallrike indiske tjenestefolkene i arabiske land. Hun brukte tid og penger for å lokalisere Misjonstjenestens «Sathya Sakshi» (TV-stasjon) – for der å ta imot dåpen.

3 DSC 0220

40-50 «delegasjoner» oppsøker Luke Bob hver dag i Nallajerla for å takke for forkynnelsen i TV-utsendelsene og for å få med seg evangelisk litteratur og en personlig samtale. Den likeframme, bibelske forkynnelsen til Luke Bob har skaffet han mange betydelige fiender. (Mer om dette ved en senere anledning!)

4 11

Lass på lass med god dyrkingsjord er kjørt ut på Misjonstjenestens store eiendom i Krishnunipalem. «Plant et Tre»-stiftelsen støtter oss i et prosjekt som skal gi matauk til eldresenter og barnehjem. Det er meningen at unge og gamle skal samarbeide om dyrking og innhøsting.

5 Church 10

Byggelederen ser ut til å ha alt under kontroll, så nå ser vi fram til innvielsen av det store forsamlingshuset i Krishnunipalem ved nyttårsleite. Arbeid, planlegging og ikke minst finansiering har tatt 10 år.

6 20140818 150622Også i spedalskekoloniene foregår i disse dager byggearbeider. Renoveringen kommer på 3-400 000 kr. Det trengtes virkelig en oppdradering for de 130 menneskene som bor her i Bommurus vakreste hage

7 Tribal Ministry 11

Fra de mange besøk Jaimo Juhani i EHH gjør til små forsamlinger i stammeområder (tribal areas). Her ber han for en gutt som den opprinnelige teksten forteller: «Søker kunnskap og visdom om og i Herren!»

8 IMG 20140801 134404840

Den flotte pastorfamilien i Integrity Ministries, Tanuku – den stolte far Joshua Jude Israel bakerst. Sønnen, Harald Nathan, får sin teologiske utdannelse i USA, og denne høsten har også søstera, Hilde Yasinth, dradd til USA for utdannelse. Dette har de klart uten at Misjonstjenesten har finansiert en dyr utenlandsutdannelse. Stipender og private gaver i India og USA har stått for midlene.

9 DSC 0115

Dugnadsgjengen i Ananthagiri sammen med Luke Bob. Dette skoleprosjektet for analfabete barn i stammeområdet krever store ressurser – vi kan per i dag bygge, men vil få problemer med driftsutgiftene – derfor venter vi i bønn på avklaring, faktisk både i Himmelen og på jorden!